Напишете ревю
Краят на Нилгюн
Цена: 25.00 лв.

Романът "Нилгюн", чието първо издание се реализира между 1950 и 1952 г., представлява трилогия от книгите "Турската принцеса Нилгюн", "Владетелката на Мапа Нилгюн" и "Краят на Нилгюн".

Рефик Халид Карай пресъздава седемгодишната, изпъстрена с върхове и спадове, събирания и раздели дълбока любовна история, съсредоточена около едноименната главна героиня Нилгюн, като я обрисува с красотите, цветовете, светлините и залезите на африкански и индийски пристанища и й вдъхва живот с ароматите и вкусовете на тамошните цветя и плодове.

"Нилгюн не е от жените, чиито характер лесно може да бъде описан, от жените, чиято личност лесно се поддава на определения. Пътувах в един параход заедно с нея в продължение на седмици; живях под един покрив с нея месеци наред; страдах от пипсата й повече от две години; съзнанието ми непрестанно бе обзето от мисълта за нея. Влюбихме се един в друг, сгодихме се, разделихме се, а после отново се срещнахме. И при всички тези сближавания и отдалечавания, раздели и събирания, Нилгюн си остана все същата загадка за мен".

В кошницата
Напишете ревю

* Оценка:

* Вашето име:

* Въведете кода в полето отдолу:

* Вашият коментар:

Note: HTML is not translated!